Badalona ja ha cremat el Dimoni davant de milers de badalonins

Desprès d'una setmana de pluges, per fi Badalona ha pogut cremar el seu Dimoni a la Nit de Sant Anastasi sense precipitacions amb un espectacular Piromusical català.

ABANS DE LA CREMADA

 

La Nit de Sant Anastasi va començar amb una petita tanda de lluïment en que, els elements festius van representar a la plaça de la Vila, des dels Castellers de Badalona fins a la Banda Simfònica de Badalona. Tot seguit, els elements es situaven al carrer de Fransesc Layret per seguir a la ciutat pel carrer de la Mercè fins a on es situava el Dimoni amb un Seguici. Al arribar a la Rambla, es va fer una tanda de lluïment davant del monument a Roca i Pi, cosa que, quasi va ser impossible pel nombre de persones. La Nit només acabava de començar quan els Diables de Badalona i Sant Anastasi van fer el tradicional Acte Sacramental amb els seus versots  que, aquest any anaven sobre els fatxes, els diners, els polítics, els puretes, el feixisme i la Penya. Desprès d'haver guanyat el Bé, va ballar l'Àguila de la ciutat com a símbol d'unió dels badalonins i badalonines.

EL PIROMUSICAL I LA CREMADA

 

El tradicional Castell de focs acompanyat de música catalana va començar amb un quart d'hora de retard a causa de la massa de gent que havia a la Rambla quan arribaven les entitats festives al monument a Roca i Pi, però dins de tot, la Nit de Sant Anastasi va ser una de les més màgiques de les últimes dècades.

 

Milers de badalonins i badalonines i persones d'arreu del país van envair la Rambla renovada durant tota la nit per cremar el tradicional Dimoni per dir adéu tot allò dolent de la ciutat i de cadascú, però aquest any era un Dimoni somrient destinat a la Capital de la Cultura Catalana i volia fer-nos una fotografia a tots en aquella nit a la Rambla, a la platja, als balcons i a qualsevol punt que es pogués veure el Piromusical i la Cremada perquè la ciutat estava de gom a gom.

 

Com ja hem dit des del principi, el Piromusical va estar format per músics totalment del nostra país, com ara, Serrat, Lluis Llach, La Trinca i Els Pets. A més, per primer cop  en la història de Badalona, es va fer l'ús del llum lacer durant el Piromusical que, il·luminava tota la Rambla.

TELEVISIÓ BADALONA

 

La televisió de la ciutat es va sumar a la Nit de Sant Anastasi i va fer un programa des de les vuit del vespre fins a dos quarts de dotze en directe des de la Rambla, presentat per Miquel López i acompanyat d'Anna Rovira, Bàrbara Sedó, Gina de Tera i Carlotta Santos. El programa va emetre una entrevista, preguntes al carrer, reportatges, la Tanda de lluïment, l'Acte Sacramental, el ball de l'Àliga, el Piromusical i la Cremada del Dimoni.

Cançons:

 

Qualsevol nit pot sortir el sol - Jaume Sisa

Cançó de matinada - Joan Manuel Serrat

Que tinguem sort - Lluis Llach

La presó del Rei de França - Dharma

La Rumba de Barcelona - Gato Pérez

Festa Major - La Trinca

Corren - Gossos

Al Mar! - Manel

Wa Yeah! - Antònia Font

El cant dels ocells - Victòria dels Àngels

Pel teu amor - Josep Carreras

L'Empordà - Sopa de Cabra

Bon dia - Els Pets

Llenca't - Lax'n Busto

Hospital del Mar - Els Pets

Escribir comentario

Comentarios: 0